Cuvée Marcel – Brut Tradition
?

Cuvée Marcel is een eerbetoon van Gunther aan zijn vader zaliger, die hem steunde in alle stappen die hij als sommelier zette in de wijnwereld. Vrij onverwacht verliet hij ons naar het hiernamaals en met deze Champagne wil hij hem waardig en blijvend herinneren.

Sommelier Gunther De Grom en zijn vader Marcel.

De wijngaarden in het departement van de Aube profiteren van een semi-continentaal klimaat en staan overwegend op bodems van mergel, kalksteen en klei. Gezien de Pinot Noir en Pinot Meunier druiven in Côte des Bar beter tot hun recht komen dan in de noordelijke regio, kozen we voor een dominante aanwezig in deze cuvée. 60% Pinot Meunier en 30% Pinot Noir zorgen voor levendig fris fruit zoals abrikoos en witte perzik en geven een extra karakter aan de wijn. Het discrete aandeel van 10% Chardonnay brengt dan weer elegantie & finesse en levert een vleugje rondeur toe.

Cuvée Marcel is een zogenaamde Brut Tradition. Brut houdt in dat de dosering suiker in de liqueur d’expedition slechts 9 gram/liter bedraagt en droog aanvoelt in de mond. Tradition wil dan weer zeggen dat de 3 edele druiven uit de Champagne streek werden gebruikt. Een complexe en elegante Champagne, in elk geval zalig lekker.

Brut

Dosage: 9 gr/liter

Tradition

De 3 edele druiven van de Champagne regio:

  • 60% Pinot Meunier
  • 30% Pinot Noir
  • 10% Chardonnay