Cuvée Henri – Blanc de Blancs

?
Cuvée Henri is een eerbetoon aan de grootvader van Gunther. Henri De Grom (1912-1989) en zijn broer Alfons (1921-1999) startten in 1955 Glashandel De Grom en gaven op die manier het ondernemersbloed door aan hun kleinkinderen. Vandaag is Glas De Grom een vooraanstaand bedrijf als leverancier, bewerker en plaatser van hoogwaardige glasproducten en wordt het geleid door de derde generatie, Tom De Grom. Sommelier Gunther gaat er prat op dat ook hij in de voetsporen van zijn grootvader treed: ook hij doet “in glas”. Met elke “glazen” fles van deze Champagne wil hij hem eervol herinneren.
Henri De Grom en zijn echtgenote Anna Vijverman
De wijngaarden in het departement van de Aube profiteren van een semi-continentaal klimaat en staan overwegend op bodems van mergel, kalksteen en klei. Dit bijzondere terroir stelt ons in staat om champagnes te produceren met finesse en elegantie.

Cuvée Henri is een zogenaamde Brut – Blanc de Blancs. Brut houdt in dat de dosering suiker in de liqueur d’expedition slechts 9 gram/liter bedraagt en droog aanvoelt in de mond. Blanc de Blancs betekent letterlijk: witte wijn van uitsluitend witte druiven. In de appellatie Champagne mogen naast Chardonnay ook andere witte druivenrassen (zoals Arbane, Petit Meslier en Pinot Blanc) verwerkt worden.Deze cuvée bestaat uitsluitend uit Chardonnay druiven.

In de neus ontdekken we onmiddellijk de typische brioche geur maar ook fijne florale aroma’s. De frisse aanzet in de mond wordt versterkt door de fijne bubbels en leveren instant frisfruitige tonen van citrus en pompelmoes.

Brut

Dosage: 9 gr/liter

BLANC DE BLANCS

Blanc de Blancs:

  • 100% Chardonnay